Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

Bokens författare heter Lisa Bjärbo och handlar om tjejen Alicia. Hon är 17 år och är trött på gymnasiet, så hon vill hoppa av. Efter att ha bråkat med både hennes mamma och pappa så går dom med på att hon kan hoppa av skolan. Då börjar hon jobba på ett café. Där möter hon Kevin som hon genast blir kär i. Men problemet är bara att han redan har en tjej.

Det är en ungdomsbok och den utspelar sig i nutid. Jag tycker att både killar och tjejer kan läsa boken men eftersom att den handlar om en tjej så kan nog tjejer relatera mer till det som händer Alicia. Språket i boken är lätt att förstå och det är inga konstiga ord. Men de är även vissa ord på engelska. En handling som är viktig för boken är när Alicias mormor dör och Alicia har svårt att tro att det är sant. Utan den handlingen skulle nog boken sluta helt annorlunda. Jag kan relatera till att hennes mormor dog, för att min farmor har gått bort.

Men boken är även väldigt rolig och jag skrattade väldigt mycket när jag läste den. Den är trovärdig och det som händer Alicia skulle kunna hända vem som helst. Boken passade mig för att jag gillar böcker som handlar om tonåringar/ungdomar. För då kan jag relatera mer till det som händer i den. Jag rekommenderar att läsa boken för den var både väldigt rolig och spännande.

Recension av Stella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *