Född fenomenal

Boken jag har läst heter född fenomenal som är skriven av Josephine Bornebusch.
Huvudpersonen heter Rut men hon skriver en del om Magda som är hennes bästa kompis och Abbe som blir hennes kille.
Rut är en tjej som tänker väldigt mycket, speciellt på Anne Frank. I klassen som Rut går i ska det bli en klassresa och då är det Rut som tar tag i det. Hon anordnar en klassresekommitté. Det finns en kille som heter Albert fast kallas för Abbe, han är också med i kommittén. Hon börjar bli lite små kär i honom och han blev det i henne.
Klassresan de ska åka på är till Amsterdam och där händer det en hel del saker.
Boken utspelas i nu tid och det märker man genom att de pratar om iPhones, hon använder likvärdiga ord som vi använder idag och de letar fakta ur wikipedia, de använder sig helt enkelt utav nätet.
Jag tyckte det var bra att boken var skriven så att man fick en inblick i hur det skulle bli och sen fick man veta hur det gick till.
Man kunde hänga med i texten och förstå så då blev det roligt.
Jag tyckte att boken var bra anpassad till min målgrupp för att den handlade om sådant som ungdomar i min ålder är med om nu och ett tag framåt.
Boken var lättläst tyckte jag för att den var lätt att förstå, jag ville veta mer för att den väckte intresse. Det var en bok inom den genren som jag gillar att läsa.
Min läsning har fungerat bra för att jag har delat upp det så att jag har läst ca. 15-20 sidor per dag.
Bokens genre är romantik.
Det är en ungdomsbok främst för tjejer då det kan vara många som kan känna igen sig i berättelsen.
Den som berättar hela bokens historia är huvudpersonen själv, Rut.
Boken är uppbyggd på att spänningen ökar ju längre man kommer in i berättelsen.
En stor händelse i boken är att de startar en kommitté till en klassresa, som hela alltet kretsar kring, vilket leder till att Rut blir ihop med Abbe.
Språket i boken är lätt att förstå för berättarrösten förklarar allt utförligt men ändå inte så att det blir för mycket förklaringar.
Budskapet med boken är att man ska få en inblick på hur ungdomslivet är för att karaktären Rut skrev mycket om vad hon gör och hur hon har det.
Känslan jag fick när jag läste boken var att den var spännande som ledde till att jag ville läsa mer.
Jag har inte själv varit med om något utav det som stod i boken, vad jag kan komma på.
Jag tycker att boken är trovärdig då dagens saker och tekniker finns med samt att den är mycket verklighetsbaserad. Detta stärker min åsikt om att boken är trovärdig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *