Riv Lyckeskolan!

Saharadelen är stängd sedan 2012. De stängde delen för att de hade hittat mögel.

De tänkte nog inte på att möglet kunde sprida sig till flera ställen, så istället för att riva den redan då stängde de bara dörrarna till Saharadelen och låt det vara.

Dagen innan skolan skulle börjat fick vi reda på att HELA Lyckeskolan hade stängt, alltså att vi inte ficka gå där längre på grund av mögel, fukt och dålig luft.

7:an , 8:an och 9:an blev utan skolan i en hel vecka till efter sommarlovet, men man kan ju tycka at det låter bra och härligt, och det va det också, men man blev besviken eftersom att då skulle man bara vara hemma i en hel vecka till och inte göra så mycket. Dessutom skulle inte 7:orna inte få några skåp som de flesta hade längtat efter.

Så nu är vi utspridda lite här och där. 7:an är i Annexet, 8:an i en Paviljong på skolgården och 9:an på Gymnasiet. Vi har bild och syslöjd i gamla Wilma lokalen i Kinna, musik i gamla posthuset, idrott i Kinnahallen och träslöjd på Strömskolan. Det är en bra lösning men det är inte så kul att inte ha dessa ämnena i Lyckeskolan. Fysik och hemkunskap har vi inte eftersom att vi inte har några salar att vara i, och det är väldigt tråkigt tycker jag.

Om man river Lyckeskolan nu så kan vi i 7:an hinna gå på en ”riktig” högstadieskola med skåp istället för små och tråkiga tygpåsar, tillräckligt med lokaler och salar till alla ämnen och att ha alla ämnen på samma plats.

Sofia Elzer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *