Vi behöver en ny skola!

Jag tycker att kommunen ska ta ett beslut om den nya skolan så fort det bara går.

Nästan alla hade sett fram emot att få börja skolan efter ett ganska långt sommarlov o få träffa sina nya klasser, men dagen innan vi börjar skolan får vi beskedet om att hela Lyckeskolan är stängt på grund av att det är mögel i nästintill hela skolan. De har haft problem med mögel i skolan tidigare och det var för fyra år sedan. Men den delen det var mögel i då stängde de bara av så att ingen fick gå där. De gjorde inte något åt saken. Men nu har de spridit sig över nästan hela skolan. Om de skulle bygga en ny skola vilket de sägs att de ska göra, så ska den nya skolan vara klar 2018. De har inte ens börjat riva den nuvarande skolan.

En del av eleverna kanske tycker att kommunen inte bryr sig om oss elever och våran utbildning eftersom de inte gör något åt saken. Till viss del kan man tycka lite samma sak. Och detta drabbar inte bara oss elever, det drabbar både kommunen och lärarna. Detta e ju trots allt en skola man ska gå på i tre år, och få en bra utbildning. Vi går i ett gammalt annex nu och de funkar ett tag, men i tre år kanske man inte vill spendera där. Och vi ligger en hel vecka efter alla andra.

Jag tycker att kommunen ska ta ett snabbt beslut om detta. Det blir bara värre ju längre tid de tar.

Filippa Stenholm

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *