Ny skola krävs!

 

Under flera år har Lyckeskolan varit utsatt för mögel vilket har varit problematiskt för både elever och personal. Politikerna har vägrat att ta ett beslut, men det måste göras om inte vi ska bli påverkade ännu mer.

Den ända salen vi kan vara i inne på  Lyckeskolan är matsalen. Vi kan vara i matsalen för att den har bara drabbats av läckor som nu har lagats. Korridoren längst vid Sahara har varit avstängt sedan 2012 pågrund av mögel. De stängde bara till den korridoren och lät den vara. Efter åren har det spritidgt sig till resten av skolan och nu 4 år efter stänger de skolan. Det är väldigt dåligt att de inte tagit hand om detta förut. Jag tycker det är tråkigt att elever fått gå runt i skolan när den varit fuktskadad. En del elever har till och med påverkats av detta och fått ont i huvudet.

Det var dåligt att de stängde skolan precis före vi började. Man var då taggad på att träffa alla kompisar igen och sin nya klass. Vi som går i sjuan var väldigt spända på att få ha skåp men vi får beigea, tråkiga påsar istället. Hur kul är det?

Eftersom skolan stängde tidig, startade vi skolan en vecka senare. Det här ledde till att vi är en vecka efter alla andra och måste ta igen det på lov. Vilket man inte vill på lov då en del åker på semester och måste istället göra skoluppgifter.

Vi i sjunde klass får gå i en byggnad som kallas för Annexet och den har två våningar som vi elever får vara på. Det är en gammal byggnad men den är helt okej. Men dock blir det väldigt trångt när elever från två olika klasser ska vänta i korridoren på att få komma in till sin lektion. Man får trängas och det svårt att komma förbi alla. Annexet påverkas av vilken temperatur det är utomhus. Alltså om det är kallt ute blir det kallt här inne och då fryser man när man sitter på lektion. Till sommarn när vi är här inne kommer det bli varmt ute så då kommer det bli varmare här inne.

De säger att det ska byggas en ny skola, men vart vet de inte riktigt. Det är våran skolgång det handlar om! Det är inte jätte roligt att få gå i ett annexet resten av högstadiet. Det kanske funkar i ett år men inte i tre år.

Politiker, ta ställning om Lyckeskolan. Det är vår skolgång det handlar om och ju längre tid det tar, ju sämre blir vår skoltid!

Tindra Karlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *