På andra sidan Venus

På andra sidan Venus är skriven av Elisabeth Andersson.

Huvudpersonen Maria Bergman är en nybliven redaktionschef för tidningen Mentor.

Boken handlar mest om Marias liv på jobbet och hennes liv hemma. Maria blir snabbt ett stort hot mot chefen Susannah Poirée Carlsson, som är VD för tidningsförlaget Venus och Marias tidigare mentor, både i kärleks livet och på jobbet blir nu Susannah Marias största fiende istället.

Boken utspelar sig i Stockholm  på Marias jobb men också hemma hos Maria och hennes kompisar. Boken är skriven i nutid för att Susannah har en röd Ferrari och hon åkte också utomlands med flygplan.

Jag tyckte det var särskilt bra när Maria fick en förfrågan om att vara med på TV 4:s nyhetsmorgon, eftersom att Susannah var bortrest med en ung kille så fick Maria chansen istället för Susannah. Det jag tyckte var mindre bra var när Susannah fick reda på att TV 4:a hade frågat Maria istället så blev hon väldigt arg. Hon ringde till Maria och skällde ut henne, det gillade inte Maria för hon gillade inte att bli tilltalad som ett barn. Det jag tyckte var kul var när Maria gick på dejt med Peter. Det var inget speciellt som var spännande men det blev automatiskt spännande när man läste för att det hände saker nästan hela tiden. Dert var inget som var sorgligt.                                                                                                                                                Jag tycker så för att man levde sig in i boken på något sätt.

Jag tyckte boken var ganska bra. Vid vissa tillfällen var det bättre än vid andra tillfällen så det är därför jag tycker att boken var ganska bra.

Jag vet faktisk inte riktigt om boken var rätt eller fel för mig, men det kändes ganska så bra.

Min läsning har fungerat ganska så bra, men jag hann inte riktigt läsa klart boken och ibland har jag också glömt av att läsa men annars så har det gått ganska bra. När jag har läst så har jag inte upplevt några problem.

Jag upplever att boken är en underhållningsroman för att berättelsen hålls levande genom att det händer händelser mellan karaktärerna genom boken.

Jag tror att det är både en ungdomsbok och en vuxenbok eftersom att det handlar mycket om yrkeslivet men dem är också på fest ibland och på dejter.Boken är mest riktad till kvinnor/tjejer, eftersom att boken handlar om kvinnliga chefer.

Varje karaktär i boken berättar sin egen del, och tillsammans så blir det en hel berättelse.

Boken är uppbyggd på det sättet att det är mer spännande ibland och ibland är det mindre spännande.

Ett litet moment var när Maria och en man som heter Peter blev tillsammans, för att Peter var tillsammans med Susannah innan han och Maria började träffas.

Jag upplevde det som vanligt talspråk så jag tyckte inte det var svårt att förstå.

Budskapet med boken tycker jag var att kvinnor kan vara lika bra chefer som män, och att det går lika bra med kvinnliga chefer som med manliga chefer.

Bokrecension av Sofia Elzer

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *