Bokrecension Sal 305

Bokrecension Sal 305

Ingelin Angerborn är en väldigt bra författare för när man väl har börjat läsa hennes böcker kan man inte sluta! Jag började läsa hennes böcker för ungefär 2-3 år sedan och fastnade direkt! Jag kunde läsa ut en bok på en kväll, även fast böckerna är runt 200 sidor. De är lätta att förstå, och inga direkt svåra ord, eller meningar. Precis som den här boken är som jag ska skriva en recension om. Man försvinner verkligen in i hennes böcker!

 

 Hennes senaste bok heter Sal 305, och det är just den som jag nu ska skriva en recension om. Sal 305 hänger ihop med en annan bok som hon har gjort som heter Rum 213, så om man inte har läst Rum 213 blir det nog svårt att förstå Sal 305.

 

Sal 305 handlar om Elvira som tror på spöken sedan ett år tillbaka, sedan förra sommaren. Allt börjar med att hon råkar ut för en olycka och får hjärnskakning, och sedan börjar konstiga saker att hända, sådant som hon inte kan förklara. Övernaturliga saker.
 Detta har hänt innan, för precis ett år sedan när hon var på kollot, i boken Rum 213. Men hon trodde att det bara skulle hända en gång, nu vet hon att hon hade helt annat en rätt…

 

Läsaren får följa med Elvira i denna spännande berättelse, och det går inte att lämna ifrån sig boken när man väl har börjat läsa!

 

Jag skulle säga att Elvira är en modig tjej, men som också har känslor och kan vara både rädd, arg och ledsen. Hon har blont hår och blåa ögon. Och det är också hon som är huvudpersonen i boken. Sen så är det många i Elviras närhet som också är med, tillexempel hennes snälla mamma, och hennes skämtglada bästa kompis Sibel.

 

Sal 305 utspelar sig i nutid. Och det märker man lätt på mobilerna, och språket i boken. Ett modernt språk. Och helheten av boken. Ja, man märker lätt att boken är modern. Boken utspelar sig i stan både inomhus och utomhus, och lite överallt där.

Jag tyckte att denna boken var fantastiskt, spännande och allt! Det är svårt att förklara vad jag tyckte som var så speciellt för att varje sida var magisk! Boken var helt rätt för mig, för att jag älskar rysare och liknande, och boken var precis en sådan bok.

 

Ingelin Angerborns böcker är främst ungdomsböcker, som Sal 305 också är. Och de är inriktade till både tjejer och killar. Men jag tror att det är mest till tjejer eftersom att huvudpersonen är alltid tjej, och handlar i allmänhet om tjejer.

Denna boken är även en ungdomsbok. Man märker det lätt på språket, tillexempel denna meningen ur boken:

-Jag ska, sa jag, satte mobilen på tyst läge och la den på sängbordet.

Det lät väldigt ungdomligt sagt tycker jag. Och så märker man det lätt när man läser att det är en ungdomsbok.

 

När jag har läst denna boken, har jag inte haft några problem alls. Det har varit lätt att läsa, inga svårigheter alls. Lätt som en plätt.

Sal 305 börjar lugnt. Sen kommer spänningen och de kalla kårarna några sidor efter första sidan, ett vävande nät av spänning och välskriven text. Och så är det alltid i Ingelin Angerborn-böckerna som jag har läst. Jättespännande!!

Och personen som berättar i boken, är huvudpersonen alltså Elvira.

 

Boken handlar om spöken, och lite sånt hokus pokus. Och vissa tror på spöken och vissa inte. Jag tror verkligen inte på att dem finns. Så att det väljer man själv, om man tror att boken är trovärdig eller inte. Jag tycker inte att den är speciellt trovärdig på grund av spökena. Och eftersom att det handlar om lite spöken och sånt så är det ingenting som jag kan jämföra med som har hänt mig i verkligheten. Och jag kan inte heller jämföra någon annan bok som jag har läst som liknar Ingelins böcker, dessa är verkligen fantastiska! Att när jag läser får jag rysningar. Goa rysningar.

 

Efter att jag har läst Sal 305 så tror jag att Ingelin vill förmedla att det kanske faktiskt finns spöken. Att det inte är omöjligt. Hennes böcker handlar om spöken och sånt, och det hon skriver om kanske inte är påhitt? Hon kanske skriver om sådant som har hänt henne i verkligheten? Inte vet jag.

Jag tyckte att Sal 305 var jättebra, och magisk! Jag kan rekommendera er den starkt!

 

Jennifer G

 

 

Ett svar på ”Bokrecension Sal 305”

 1. Ingelin Angerborn är en väldigt bra författare för när man väl har börjat läsa hennes böcker kan man inte sluta! Jag började läsa hennes böcker för ungefär 2-3 år sedan och fastnade direkt! Jag kunde läsa ut en bok på en kväll, även fast böckerna är runt 200 sidor. De är lätta att förstå, och inga direkt svåra ord, eller meningar. Precis som den här boken är som jag ska skriva en recension om. Man försvinner verkligen in i hennes böcker!

  Hennes senaste bok heter Sal 305, och det är just den som jag nu ska skriva en recension om. Sal 305 hänger ihop med en annan bok som hon har gjort som heter Rum 213, så om man inte har läst Rum 213 blir det nog svårt att förstå Sal 305.

  Sal 305 handlar om Elvira som tror på spöken sedan ett år tillbaka, sedan förra sommaren. Allt börjar med att hon råkar ut för en olycka och får hjärnskakning, och sedan börjar konstiga saker att hända, sådant som hon inte kan förklara. Övernaturliga saker.
  Detta har hänt innan, för precis ett år sedan när hon var på kollot, i boken Rum 213. Men hon trodde att det bara skulle hända en gång, nu vet hon att hon hade helt annat en rätt…

  Läsaren får följa med Elvira i denna spännande berättelse, och det går inte att lämna ifrån sig boken när man väl har börjat läsa!

  Jag skulle säga att Elvira är en modig tjej, men som också har känslor och kan vara både rädd, arg och ledsen. Hon har blont hår och blåa ögon. Och det är också hon som är huvudpersonen i boken. Sen så är det många i Elviras närhet som också är med, tillexempel hennes snälla mamma, och hennes skämtglada bästa kompis Sibel.

  Sal 305 utspelar sig i nutid. Och det märker man lätt på mobilerna, och språket i boken. Ett modernt språk. Och helheten av boken. Ja, man märker lätt att boken är modern. Boken utspelar sig i stan både inomhus och utomhus, och lite överallt där.

  Jag tyckte att denna boken var fantastiskt, spännande och allt! Det är svårt att förklara vad jag tyckte som var så speciellt för att varje sida var magisk! Boken var helt rätt för mig, för att jag älskar rysare och liknande, och boken var precis en sådan bok.

  Ingelin Angerborns böcker är främst ungdomsböcker, som Sal 305 också är. Och de är inriktade till både tjejer och killar. Men jag tror att det är mest till tjejer eftersom att huvudpersonen är alltid tjej, och handlar i allmänhet om tjejer.

  Denna boken är även en ungdomsbok. Man märker det lätt på språket, tillexempel denna meningen ur boken:

  -Jag ska, sa jag, satte mobilen på tyst läge och la den på sängbordet.

  Det lät väldigt ungdomligt sagt tycker jag. Och så märker man det lätt när man läser att det är en ungdomsbok.

  När jag har läst denna boken, har jag inte haft några problem alls. Det har varit lätt att läsa, inga svårigheter alls. Lätt som en plätt.

  Sal 305 börjar lugnt. Sen kommer spänningen och de kalla kårarna några sidor efter första sidan, ett vävande nät av spänning och välskriven text. Och så är det alltid i Ingelin Angerborn-böckerna som jag har läst. Jättespännande!!

  Och personen som berättar i boken, är huvudpersonen alltså Elvira.

  Boken handlar om spöken, och lite sånt hokus pokus. Och vissa tror på spöken och vissa inte. Jag tror verkligen inte på att dem finns. Så att det väljer man själv, om man tror att boken är trovärdig eller inte. Jag tycker inte att den är speciellt trovärdig på grund av spökena. Och eftersom att det handlar om lite spöken och sånt så är det ingenting som jag kan jämföra med som har hänt mig i verkligheten. Och jag kan inte heller jämföra någon annan bok som jag har läst som liknar Ingelins böcker, dessa är verkligen fantastiska! Att när jag läser får jag rysningar. Goa rysningar.

  Efter att jag har läst Sal 305 så tror jag att Ingelin vill förmedla att det kanske faktiskt finns spöken. Att det inte är omöjligt. Hennes böcker handlar om spöken och sånt, och det hon skriver om kanske inte är påhitt? Hon kanske skriver om sådant som har hänt henne i verkligheten? Inte vet jag.

  Jag tyckte att Sal 305 var jättebra, och magisk! Jag kan rekommendera er den starkt!

  Lisa S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *