Cykelvägen är ett fiasko

Cykelvägen vid Stommenskolan är farlig att cykla på. Och på den vägen rör det sig folk hela tiden, även jag. Jag cyklar på den varje dag till, och från skolan. Och det gör andra med.
Det är hål över hela vägen, och det finns massa småsten och grus överallt. Och det är inte alls bra för däcken. Och dessutom så finns det gupp och sprucken mark där också. Man måste göra något åt det! Jag har väntat länge på att dem ska göra en ny väg där, men det händer ju aldrig! Är det verkligen nödvändigt att lämna in sin cykel på lagning, bara för hål i däcken?

Och nu pratar jag inte bara om däcken, man själv kan ju också skada sig! För innan den vägen finns en backe, vid backagårdsbadet, och när man cyklar ner för den går det i rusande fart om man inte bromsar samtidigt. Och i rusande fart cyklar man över det farliga vägen, och det är verkligen risk för att cykeln välter i den höga farten, och så ligger man där, med skrubbsår på händer och knän bland grus, hål, gupp, småsten och sprucken mark. Dröjer väl inte länge innan man får hjärnskakning, och bryter bena också! Och de små då? De kan snubbla och skada sig. Vill inte ens tänka tanken. Vi måste bygga en ny väg, så slipper vi olyckor!

Jennifer G

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *