Den mystiska natten.

Jag vaknade med ett ryck. Det hördes ljud från undervåningen som jag inte kände igen.

Det var en regnig och kall natt i september. Klockan tickade. Det var helt tyst i huset och det ända man kunde höra var, regndropparna som smätte mot fönsterrutorna. Konstiga skrammel och mystiska läten, hördes i mina öron.

Ännu ett donande ljud hördes från undervåningen. Jag blev stel i hela kroppen och jag kände hur svetten rann på min rygg. Jag låg i min säng, helt skräckslagen och undrade vad det var för ljud som lät så underligt och var dom kom ifrån.

Jag reste mig upp från sängen och gick till dörren. Med min iskalla,svettiga och skakande hand tog jag i dörrhandtaget och öppnade försiktigt. Jag blundade och öppnade dörren lite på glänt. Det var ingen där.

Jag tog mig ner till undervåningen med rädslan i halsen. Det jag kunde se i den bläcksvarta hallen var gatulamporna utifrån, som lyste in i det mörka,tysta huset. Ytterdörren stod öppen och med ett kast hade jag stängt den. De underliga ljuden fortsatte att låta högre och högre. Det lät nästan som ett skrapande ljud. Hur rädd jag än var, var jag tvungen att ta reda på vad det var. På mina tår trippade jag ner till undervåningen. Jag följde ljudet. Ljudet ledde mig till köket. I köket satt grannens hund och åt köttbullarna  som hade stått framme sen middagen. Jag klappade hunden och en tyngd åkte av mina axlar. Efter det gick jag över med honom till grannen och när jag kom tillbaka gick jag och lade mig igen.

Hur dörren öppnades, det vet ingen. Nästa gång du blir rädd för ett ljud, tänk på att det kanske är din grannes hund som äter dina köttbullar från gårdagens middag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *