Lev sundare, bli vegetarian

Bara 1 kilo kött skadar miljön mer än 25 mils bilåkande.

Om man väljer att äta vegetariskt, så stödjer man miljön på många positiva sätt.

Det negativa med att äta kött är att man är tvungen att avverka massvis med skog för att kunna ha boskapsdjur. Ett exempel är nötkött. Kor släpper ut massor av metangas som ger påverkningar på klimatet och på lång sikt, våran växthuseffekt. Det värmer upp klimatet i vissa delar, som tex i nord- och sydpolen vilket resulterar i att isarna smälter och det blir översvämningar. Det kan gå så långt att Golfströmmen blir påverkad och att det då blir kallare här i Norden än vad det redan är. Det är inte bra att äta för mycket rött kött, forskare har kommit fram till att det kan leda till en tidigare död, och är cancerframkallande.

Människokroppen är dessutom inte gjorda för att äta kött, tittar man på tänder, händer och instinkter tyder det på att vi borde vara vegetarianer.

Kött är dessutom dyrt så varför kosta på någonting som inte är hälsosamt, när vi kan få i oss mycket nyttigare och hälsosammare näring i grönsaker och frukter.

Om man hade en enskild köttbutik istället för att ha kött i en allmän matbutik kanske färre hade åkt dit bara för att köpa köttet.

 

Så vad har vi lärt oss? Jo, att kött varken är hälsosamt eller nyttigt i stora mängder, så köp hellre frukt och grönsaker som är mycket mer näringsrikt.  

 

Källor : svenskkott.se

Ett svar på ”Lev sundare, bli vegetarian”

  1. Argument för att man ska äta kött:

    Det med att kroppen inte är gjord för att äta kött är helt fel, ifall man tittar på organen i kroppen och även tänder så ser man att dom är gjorda för att dom är gjorda för både kött och vegetarisk kost. Ifall man tittar på våra tänder ser man att dom är gjorda för att bryta ner all mat och likadant är det med vårt matsmältningssystem.

    Ett annat argument för köttätande är att ifall du som vegetarian inte har bra koll på vad du behöver att äta under en dag så kan du få brister på olika nödvändiga ämnen för kroppen som proteinbrist eller järnbrist. Och detta är faktiskt vanligare än du tror då många som nyss blivit vegetarianer inte vet vad du behöver få i dig för att funktionera som vanligt.

    Och ifall man skulle göra så att man enbart kunde köpa kött i en enskild butik så skulle det med att produktionen av mindre kött balansera ut av avgaserna från bilar som skulle åka dit för att köpa köttet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *