Att bli vegetarian !

Bli vegetarian idag !

Idag har många ätit kött  mer än vegetariskt . Under de senaste åren har det ökat att man bara äter kött istället för vegetarisk .Det är mer än 61% som äter kött idag. Jag tycker att det var dåligt och vi måste lösa det.

Om nu alla bara äter kött kommer våran miljön blir förstör. Bland annat för kött alla bilar,bussar och flygplan tillsammans kommer det släpper ut jättemycket koldioxid .Kor och får släpper ut mycket metan det betyder mer krafful växthusgas än koldioxid. Kor är ett slags av rött kött , om vi äter för mycket nötkött kommer vi och vissa cancerformer.Om alla oss bara äter kött kommer maten och inte räcker till alla som bor i vår jorden.   

En stor anlendning  till att alla ska börja att äter vegetarisk mat är att det är bra för hälsan.Vegetarianer löper till exempel minska risk för vissa sjukdomar,som högt blodtryckt,och vissa cancer former . Vi kommer och få i oss alla viktiga näringsämnen som exempel protein. Det finns vissa protein i fullkornprodukter och baljväxter, omega 3-fett hittar man i rapsojla och valnötter, järn finns i vissa nötter och bladgrönsaker. Att äter vegetarian är inte bara bra för kroppen utan det gör också mijlön glad .

Det finns en bra anledning till att vi äter vegetarisk är att vegetariskt mat är gott och det är enkelt att lagar vegetariskt mat.

Det är billigare för dig att äter vegetarisk än kött , framför allt du kan välja vilken grönablader du vill har i din matlagning. På grund av att det är inte alla som bor i vår jorden har tillräckligt med mat, och det finns många som odlar ex potatis,morröter eller grönablader.

 

Visserligen kött innehåller mycket protein men samtidigt kommer våran mijlön och bli förstör. Vegetarianer hjälper dig att mår friskare, eftersom vegetarianer innehåller allt viktiga ämne behöver inte vi äter kött.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *