Införa mer idrott i kursplanen

Barn sitter stilla väldigt mycket nuförtiden och jag tycker att skolan ska ta tag i att vi ska röra på oss mer, för alla tar inte tag i det på egen hand. Våra kroppar behöver röra på sig.

För flera år sedan rörde människor på sig mycket mer än vad man gör idag. Då hade man tex. inte mobiltelefoner och hittade på saker att göra. Idag gör folk inte det alls lika mycket på grund utav dagens utveckling. Därför anser jag att man ska ha mer idrott i skolan. Om man inte har tid att träna på fritiden skulle man då få den möjligheten i skolan. Om man tränar på fritiden så får man ännu mer träning som enbart är positivt för kroppen och en utveckling inom sin idrott. Sporten kan variera mer då man kan hitta nya intressen.

Vi sitter still för mycket och våra kroppar behöver röra på sig för att vi ska må bra. Även fritiden går mycket åt till att man lägger tid på läxor och skolarbete, då kan det hända att tiden för träning inte räcker till. Forskning påvisar att idrott är nyttigt för vår hälsa. Om man tränar mer så blir man piggare och får en bättre livskvalité, både när vi är yngre och när vi blir äldre. Det vill säga att vi lever ett längre liv.

I dagens skolarbete är det mycket stillasittande arbete och då behöver vi få röra på oss och för att få mer energi. När man har haft mycket teoretiska ämnen, som vi har, är det bra att träna för att få cirkulation i kroppen och för att piggna till. Idrotten bidrar till att man får bättre kondition och koncentration. Man blir också starkare både fysiskt och psykiskt.

När man har lagsporter ökar man sin förmåga att samarbeta och det är viktigt i flera olika situationer, bland annat i skolarbeten eller arbetslivet. Man utvecklar sin sociala förmåga på det sättet att man måste arbeta tillsammans med människor. Inte använda sig av mobiltelefoner för inom idrott behövs inte dessa.

Man ska röra sig minst tre gånger i veckan för en bra och regelbunden träning. Skulle man införa mer idrott i kursplanen hade detta uppnåtts. Jag föredrar att man har det varje dag för våra kroppar klarar av det. Varje idrottslektion hade inte behövt vara på samma ansträngande nivå varje dag för det viktigaste är att man ska röra på sig.  

Om man har mer idrott i skolan har man mer tid till att visa vad man kan och läraren har lättare att göra en ärlig bedömning.

Avslutningsvis påstår jag att våra kroppar behöver röra på oss och därför tycker jag att vi ska införskaffa mer idrott i skolan för det bevisar enbart att det är bra för oss.

 

Kajsa Jönsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *