Mindre läxa

Jag tycker att vi ska ha mindre läxor att ta med hem från skolan, eftersom då får vi mer fritid. Nu när vi är äldre så slutar vi mycket senare och har längre skoldagar än vi hade innan och då blir man mycket tröttare. Så man orkar inte engagera sig mer på att göra läxa.

Vi sitter ju mycket still i lektionssalarna i skolan och om vi ska göra massa läxa när vi kommer hem så sitter vi ännu mer still och får inte så mycket tid till att t.ex vara med kompisar eller träna. Forskningen har visat att vi sitter mycket mer still än vad ungdomar i våran ålder gjorde för några år sedan. Om man t.ex har ett stort prov att plugga till så kan det bli jobbigt om man ska göra läxa också eftersom vi har ungefär 3-4 läxor varje vecka. På fritiden så vill man ju hitta på saker så man får mer energi men det blir svårt om man ska göra sin läxa. Om man ska göra läxan när man kommer hem så måste hjärnan anstränga sig ännu mer och då blir man tröttare.

 

Om man har färre läxa eller ingen läxa alls så behöver man kanske göra den i skolan, men då kan man ju bara göra det på en speciell lektion. Så när man väl har slutat skolan för dagen så behöver man inte komma hem och känna att man måste göra massa läxa för då vill man vila, få mer energi och göra det fritiden är till för.

 

Lärarna vill att man ska ha läxa med sig hem för att repetera det man har jobbat om i skolan, men då kan man ju bara ta en annan lektion till att repetera. För det är ju bättre att göra all läxa i skolan när man väl är där.

 

För om vi hade gjort läxan i skolan så hade vi blivit vana med det och kanske jobbat hårdare i skolan då. Och om man jobbar bättre i skolan  så kan man kanske höja sig och få bättre betyg. Om man får bättre betyg så är det lättare att komma in på den gymnasielinjen som man vill.

 

En annan lösning är att de elever som känner att de vill ta med saker hem och öva på och repetera kan göra det och de andra eleverna som vill göra läxan i skolan får göra det i skolan.

Så jag tycker att vi ska få mindre läxa att ta med hem från skolan.

 

Ebba Svensson

 

2 svar på ”Mindre läxa”

  1. du tycker att man ska ha mindre läxor men Jag tycker inte att vi ska ha mindre läxor. För att ju mer läxor vi har ska vi lära oss mer . Om du behöver fritid så kan du gör läxan 1 timma och sen kan ha din fritid .Du behöver du inte göra läxan en helgdag , Att gör läxorna blir det mer lättare att du klarar den ämnet och om du blir trött alla blir det. Men du ska lära dig mycke mer och du ska få bra betyg . du kan ta lite paus så du kan engagera dig bättre i läxan .

    skolan har vi raster mellan lektionerna du kan ta gå runta lite att du ska inte ha problem om att sitta i lektionerna . du kan dela dina timmar att göra läxor och gå till träningen eller vara med kompisarna så ska du inte behöva inte sitta läxan hela dagen . vi har inte läxor varje dag så du kan plåga proven och gör läxan annan dag eller studiestöden.

    men det är bättre att du gör läxan hem , för att du kan ta paus när du vill och du behöver inte tänka när lektionen slutar . Om du vill betyg är det bättre att du plågar hem lite . men du kan tänka stanna skolan när andra slutet länge sen blir du tröttare , men när du tar läxan hem behöver du inte göra läxan när du kommer hem du kan gör , ex kvällen eller när du är inte trött längre .

  2. du tycker att man ska ha mindre läxor men Jag tycker inte att vi ska ha mindre läxor. För att ju mer läxor vi har ska vi lära oss mer . Om du behöver fritid så kan du gör läxan 1 timma och sen kan ha din fritid .Du behöver du inte göra läxan en helgdag , Att gör läxorna blir det mer lättare att du klarar den ämnet och om du blir trött alla blir det. Men du ska lära dig mycke mer och du ska få bra betyg . du kan ta lite paus så du kan engagera dig bättre i läxan .

    skolan har vi raster mellan lektionerna du kan ta gå runta lite att du ska inte ha problem om att sitta i lektionerna . du kan dela dina timmar att göra läxor och gå till träningen eller vara med kompisarna så ska du inte behöva inte sitta läxan hela dagen . vi har inte läxor varje dag så du kan plåga proven och gör läxan annan dag eller studiestöden.

    men det är bättre att du gör läxan hem , för att du kan ta paus när du vill och du behöver inte tänka när lektionen slutar . Om du vill betyg är det bättre att du plågar hem lite . men du kan tänka stanna skolan när andra slutet länge sen blir du tröttare , men när du tar läxan hem behöver du inte göra läxan när du kommer hem du kan gör , tip kvällen eller när du är inte trött längre .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *