Sluta släppa avgaser!

Sluta släppa avgaser!
Dem närmaste åren så har vi släppt massa avgaser och det är dåligt för jorden. Om vi fortsätter så kommer det orsaka mer tsunamis,jordbävningar och glaciären i antarktis kommer att rasa. Det kommer förstöra jorden som vi lever på. Vi lockas av dem fina bilarna som audi R8 och Lamborghini, massa rika personer köper dem bilarna men dem borde köpa Tesla, en bil som går på el. Man släpper inte avgaser och man kan ladda den istället för att tanka på bensin. Men dem rika personer köper inte Tesla, varför? Jo dem vill visa att dem är rika genom att köpa sportbilarna vilket är dumt och dåligt. Men Vi själva ska också ta ansvar för att minska avgaser. Vi borde gå eller cykla mer till skolan eller till jobbet, då förminskar vi avgaser, och så får man luft som är bra för kroppen om man sitter hemma varje dag. Men varför fortsätter folk att köra bil som släpper avgaser? Jo, folk vill åka till jobbet för det kanske är 10 km till jobbet, vissa personer vet inte att vi kommer förstöra jorden om vi släpper avgaser, man vet inte att det är nyttigare för kroppen om man går och att man är lat. Nästan alla ungdomar vill ha mopeder idag, men vet dem att det släpper avgaser? Ja, det vet dem, men dom vet inte att om man står bakom mopeden, så andas man in avgaserna och det är dåligt för lungorna och det kan orsaka andra sjukdomar. Men, om vi ska få stopp så kan vi alla i sverige en dag att sluta åka något som släpper avgaser. Man kan åka tåg det går inte på bensin och det släpper inte avgaser. Man kan också välja att äta mer vegetarisk, så att köttet man äter inte skulle transporteras. Bussar kan man ta där åker det många, vilket går till att det släpper mindre avgaser. Vad ska vi då tänka på om man ska delta i att minska avgas släppet?
gå eller cykla till jobbet/skolan eller vart man än ska.
tänk på att inte andas in avgaserna, det kan förstöra dina lungor.
sluta åka något som släpper avgaser.
åk tåg istället.
ät mer vegetarisk.
ta bussen, släpper mindre avgaser genom att det är många i en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *