IDAG är ALLT

jag har läste boken Idag är allt, skriven av Nicola Yoon. I boken finns det två huvudpersoner.  Om jag berättar utseende och lite om huvudpersonerna. Natasha : hon är brun, kom från Jamaica, svart ögon, ros läppar, och hon hur stor afrohår. hon tror inte gud och ödet, hon tänker att drömmar är något som aldrig slår in, och hon tror att hennes pappa älskar inte henne, hon har lilla bror, hon tror att kärleken är lust och hon hatar poasi. Daniel: han har hästsvans hår, hans ögon ser ut som rökig kvarts, han kom från Korea, född i Amerika, han gillar inte sin bror, han gillar skriva poasi. han tror gud och ödet, hans föräldrar vill att han ska bli läkare men han vill inte  och han kan inte säga till de att han vill inte.  han tror kärleken och ödet.

Hur de mötas : Daniel och Natasha som bor i New York som mötas trottoaren. De mötas inte på riktig det hände är att Daniel har en intervju och han skulle klippa håret,  ungefär en timma innan hans station kommer stannar tåget och tunnelbaneföraren  säger  att gud har kom ner från himlen så ni måste hitta honom och att de skulle stiga av. så Daniel ser  text som står Natashas skinnjacka  så han förföljer henne, han tror att det är tecken. det hur de träffar. Du behöver läsa boken om du vill vet vad som händer efter.

Boken handlar mycket om två huvudpersonernas olika problem . liv och hur de träffar. och boken berättar de som huvudpersonerna träffar i ex, vaktens historia flera andra. Natashas problem är att hon har tolv timmar innan hon blir utvisade till Jamaica. För att henne och hans familj kom olagligt till Amerika när hon var 8 år, hon blir utvisade för att hennes pappa har gjord något som polisen är inblandad och visat att de har kommit  olaglig i Amerika. hon söker advokat som hjälper henne att stanna. Daniels problem är att han vill inte bli läkare men han kan inte berätta sina föräldrar om sin dröm jobb. men han vet inte riktig vad han vill . boken berättar båda föräldrar liv och hur de  levde innan de kom Amerika.

Boken kom ut den här året man märker om men läser boken att den kom ut den här året och det står bak sidan i boken när den kom ut . boken utspelas  bara en dag i New York. boken ser man att vädret är vanlig höstdag i New York. Bokens genre är fiktion och kärlek.

Om jag berättar Författaren Nicola Yoon har gjord  bra och hon skrev inte bar huvudpersonerna hon skrev om vaktens berättelse, advokaternas berättelse till med servitrisen historia som Daniel och Natasha träffar.den är lätt att läsa och det finns inget ord som du kanske inte förstår. Boken är  inte jätte tjockt . Kanske är  finns det  lite riktiga historia tänkte jag, för att Nicola Yoon är från Jamaica och hon är gift med David Yoon som är från Korea så kanske är det hennes historia men jag vet inte riktig om det.

Vad jag gillar om boken: jag gillar hur författaren berättar olika personerna som  huvudpersonerna träffar i boken historia och hur huvudpersonernas föräldrar tänker om sin barn som huvudpersonerna inte vet. jag gillar också att boken är lätt  att läsa och det finns inte svårt ord. Jag gillade huvudpersonerna om du läser ska du gilla också de . Om jag berättar min åsikt om boken tycker jag att den är bästa boken jag har läset den här året. jag gillar att läsa och jag har läst jag jättemånga böcker som är bra men jag tycker att den är den bästa. vad som jag tyckte är dålig i boken: om jag pratar min åsikt jag tyckte att det finns inget dåligt i boken så om du läser kanske du tycker emot , men för mig är boken jätte bra sanningen. Det fungerat jätte bra att läsa boken för mig. boken är spännande för att det något som kan hända verkligheten eller hände.jag tyckte att den är  spännande. det finns inte många roliga saker  i boken men ändå det finns en eller två saker t,ex när Daniels förföljer Natasha eller när Natasha följer Daniel till hans familj affär. boken är bra för mig. för att jag gillar läsa om kärlek böcker.

Om boken är trovärdigt:                                                                                                          jag jag tycker att det finns många  trovärdig saker, jag trodde mest om boken är trovärdig, jag frågade mig själv  när jag läste boken  att det kanske trovärdigt för att det saker som kan hända t,ex en tjej och en kille träffar i vägen och blir kära varandra  eller två personer som har olik åsikter kan bli kära varandra. Jag tyckte att det trovärdigt att Daniels föräldrar vill att han ska bli läkare det finns många barn som blir vad sina föräldrar vill  men som har andra drömmar som Daniel och kan inte säga emot sina föräldrar. jag tyckte också att Natasha tror att hennes pappa gillar inte henne men när det emot så när man läser hans pappas historia. och att Daniel gillar inte sin bror och de bråkar, det kan bli trovärdig för att jag har många syskon så jag kan förstå problemet. När Daniels bror och far gör rasism saker mot Natasha för att hon är svart, så jag tyckte det kan hända verkligheten. Jan kan jämför med mig själv med Natasha lite om hennes åsikter.

Jag tror bokens budskapet  är att man kan  bli kär om man inte har samma åsikter eller att alla har olika historia bakom sig vad än du tror när jag säger så jag menar att boken skrivit t,ex Natasha tror att vakten  inte gillar sin jobb men när det är att vakten gillar sin jobb. Och att men inte behöver ge upp hoppet när men har svårt i livet.Jag rekommenderar till alla att de ska läsa den boken. om du kan. Om du vill läsa den i Engelska finns den i biblioteket och den heter The Sun is Also a Star. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *