Oktober är den kallaste månaden

Oktober är den kallaste månaden, skrivet av Christoffer Carlsson.

Huvudpersonen är Vega, Vega är sexton år, Vega är omtänksam när det handlar om hennes brorsa Jakob, hon tänker för mycket när det handlar om hennes brorsa, hon gör allt för att få hennes bror att komma tillbaka till familjen.

Boken handlar om att Vega försöker leta efter sin brorsa Jakob, när Vega har hittat sin brorsa frågar hon varför han inte har svarat på mobilen, vad som har hänt honom och varför han inte har kommit hem, Jakob hade begått ett brott. när dom pratar så tänker Vega tillbaka till när hon och sin brorsa åkte till en gammal man som hette Hellman, Jakob sålde sprit till Hellman. En dag när Vega och Jakob åkte till Hellman såg Vega en död kropp, hon undrade vems kropp det var. När hon såg vems kropp det var så blev hon förvånad.

Boken utspelar sig i nutid. För att hon går i skolan, och att hon har en mobil. Man märker det för att dem har dagliga kläder och har även busshållplatser en exempel är ”polyesterblus” det är en T-shirt för tjejer och ”när vi passerade ett hus som låg nära vägen eller en svagt upplyst busshållplats”. Man märker även att det utspelar sig i områden där det finns massa skog runt, dem berättar att Vega ser skuggor i skogen som förföljer henne och att en vän till Jakob ska hugga ner lite ved.

Jag tycker att boken var sorgligt, för att Vega måste ljuga för sin mamma om sin brorsa, och hon ville inte att hennes bror skulle till fängelse efter att han hade begått ett brått. Så hon måste ljuga för alla när hon vill säga sanningen speciellt hennes mamma.

Boken var bra, för att den har nåt som vi ungdomar brukar att göra, att ljuga. Och den visar varför vi ungdomar ibland ljuger. Boken är rätt spännande och ibland kärleksfull.

Boken var både rätt och fel för mig, den var rätt för mig för att den var rätt spännande. Den var också fel för mig för att den var lite snuskigt.

Bokens genre är ungdomsroman, det är en blandning av deckare och spänningsroman. dvs att det är en roman som letar sig in i underskinnet på läsaren, och vars stämning stannar kvar hos en länge

Boken är en ungdomsbok och riktas till alla, eftersom boken berättar om ungdomar och vad som händer idag, till exempel att vi ungdomar ljuger och begår brott som vi inte visste om.

Det är människor som Vega känner och Vega som berättar i boken.

jag tycker att det var rätt spännande direkt och spänningen ökade mer. Det hoppade in i mitt punkten i första sidan dvs att allt som började från mitt punkten i boken kunde man läsa på första sidan.

Boken är lätt att förstå, för att dem säger ord som vi ungdomar redan vet dvs, dagliga ord.

i början av boken så kände jag mig känslosamt, för att Vega vet inte vart hennes bror var, och hon måste ljuga för hennes mamma och polisen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *