Bokrecension

“Du är aldig ensam” av Sarah Dessen

 

Det är en skönlitteratur bok, lättläst bok.

“Du är aldrig ensam “ av Sarah Dessen kom ut i maj 2015. Det finns även på engelska som heter Look and Key och kom ut 2008. “Du är aldrig ensam” är en ungdomsböcker. Boken har 20 kapitel .

Boken utspela sig mest i Lakeview Chalets i New Zeeland och även i Coras nya hus.

Karaktärierna: Cora,, Jamie, Alice, Natte, Ruby, mrs Honeycutt, Ronnie,Jackson, Gervais, Olivia, Reggie, Harriet, Roscoe och Mr Cross.

Huvudpersoner : Ruby är en fullställdigt tjej, hon bor själva med sin mamma i lägenheten i New Zeeland. Hon kämpa hårt för hennes betyg i skolan men hon väntade alltid det värsta hon kommer få i hennes liv, så slipper hon var besviken. Hon är 18 år om några månader och väntade till den dag som hon kan bestämma altlting i hennes liv, Ruby vill inte att nån ska påverka henne.  Hennes liv börjat och ändrat när hennes mamma sticker hemifrån och hon var tvungen att flyttar hem till sin storasyster som hon inte har fräffat på tio år.

Cora: hon är gift med en man som heter Jamie. Hon bor med sin man i ett fint vila hus. När hon fick i skolan får hon många fina betyg. Hon har en stor instressed med hästar. Cora jobbar med ekonomi. För 10 år sen så lämnat hon hennes mamma och hennes syster att flyttat hemifrån och då fräffas hon hennes man. Jamie har påverkat mycket i hennes liv.

Roscoe: är Rubys och Coras mamma, Roscoe är skydig med sin man och bor själva med sin dotter Ruby. Hon är osäker på allting hon gör, det är nog inte konstigt att hon flyttar så många gånger. Hon vill har allthing finaste i livet fast hon kämpa aldrig för det.

Jamie: han är Coras man, han är en fullständigt, ambitiös och en väldigt snäll kille. Han försöker alltid hjälper till dem andra som hade svårt.

Nate: han är Rybys grankillen, han var alltid varit trevlig och snälla mot alla, han har förändrat Rybys liv och får hon lycklig. Han har påverkat mycket om Rybys liv.

 

Boken handlar om : Ruby är 17 år och bor ensamma med sin mamma, fast hon får mest klara sig själv. Rubys ändre syster Cora som inte har fräffas hennes på 10 år, och Coras man Jamie ville att Ruby ska flyttar hem till dem. Rubys tycker inte om att bor med nån som hon inte fräffas så länge och hon verkar inte tycker om längre, och det är helt annan omgivningen. Rubys och hennes mamma hår flyttar runt eftersom de hade svårt med job och skolan och där fick de bor i nedgångsna hus medan Cora och hennes man bor i en fint hus och i ett fint område. Ruby förväntas till hon byte skolan från Jaksom High till en privatskolan Perkins Day där Jamie har gått i. Det är en stor proplem för Ruby eftersom hon vet inte hur hon ska hantera omvingningen. Ruby tycker alltid att det har varit så jobbigt att måste byta skolan och flyttar. Natte är granne med Ruby, han har alltid varit trevlig och snäll mot henne. Han försöker alltid hjälpa till det bästa han kan. Perkins Day privat skolan då har dom lära och känner varandra mer. Nate har förändrat Ruby liv från det sämsta till det bästa. Nate gör alltid Ruby blir lycklig när hon är brevid honom. Natte och Ruby gillade varandra i slut.

 

Omdöme: Jag tycker att det var en spännande och instredserrade bok, karaktärer som jag tycker om mest är Nate darför att han är en snäll och trevligt kille och ger aldrig up för nåt som han tycker är svårt. Den får 5/5 sjärnor av mig darför det är enkel men också väldigt spännande bok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *