Kan inte andas

Jag  går hem från jobbet. När den har svarta bilen saktar in bredvid mig. Sakta åker ner bilrutan och en man röst  frågar  om vägen till närmast till bensinstation, när jag hör rösten vänder jag blicken till bilen det mörkt så jag kan inte se mannens ansikte.

“ fortsätta rakt fram och ta  sen vänster, du kan se efter det. så jag till mannen ,mannen tackar och går sin väg. Och jag går min väg. det kallt ut, efter lite stund kom jag hem. jag öppnade dörren med mina nycklar och sen går rakt till mitt rum på andra våningen, när jag kom till mitt rum ringer min telefon jag tar och ser att det min bror som ringer jag svarar.

“ Hej, ”

“ Hej, jag ringade att du skulle veta att jag ska sova hos min kompis.

”okej, ha rolig” svarar jag tillbaka snabbt.

Jag lägger ner telefonen och går till skrivbordet och sätter igång min laptop. jag tittar ner fönstret som är öppet, jag ser bilen som jag sett vägen hem står framför min hus efter en stund hörde jag någon som öppnar dörren. Jag blir jätte rädd för att mamma och pappa åkte idag till annan stad, de kommer om två dagar och min bror kommer inte kväll. Den stunden hörde jag också att fotsteg som kommer upp. Jag blir jätterädd och kan inte tänka vad jag ska gör så jag tar telefonen från sägen och gömmer mig bakom dörren.

Min dörrhandtaget tryckas sakta och ljudlöst ner samtidigt som jag håller andan. jag vågar inte röra eller andas och mina händer skakar och jag är rädd att tappa telefonen, En man kommer in och går rakt fram min skrivbordet. jag kan inte ansikten. Den stunden ser jag att mannen har kniv i handen, snabbt tar jag min chansa  att spring till dörren. Jag vet inte när jag kom så snabbt ner i köket. Det mörkt men jag kan se matbordet så jag gömmer mig under den. jag är så rädd  att jag tror min hjärta kommer  ut  vilken stund som helst, jag tar upp telefonen och slår in 112.Medan signalerna går, tittar jag efter mannen, jag ser inte honom men jag hör fotsteg i trappan. han kommer sakta och sakta ner på trappan.

“sos 112, vad har inträffar”.

“det mitt hus, ni måste hjälpa mig.

“okej vi ska hjälpa dig, kan du berätta vad som händer i ditt hus.

“en man med kniv är in i mitt hus,

okej vilken adress befinner du dig.

“ näsetvägen A4, snälla skynda.

“okej. var där du är, vet du var han är.

nej, jag tror han är i trappan, jag hör inget, jag ska titta.

nej, gör inte så, du måste vara där du är.

jag kom ut från bordet och tittar upp trappan när plötsligt någon tag min hand och jag blev upptryckt mot väggen och.

“ lägg på samtalet. säger mannen. det samma man som jag visade vägen, jag kan känna från  rösten.

Jag trycker röda knappen. den stunden kommer någon in i dörren. när jag hörde min bror röst. mannen trycker  hårt kniven mot min  hals och hans så om jag gör ett ljuda så  dör jag. han så viskning men jag kunde hör jättebra. Min bror kom snabbt in i köket  och tända lamporna och när han ser mig blir han jätte rädd. kniven trycktes hårdare mot min hals.

“ ett steg och hon dör.  mannens röst var lite höger den har gången.

Min bror tar lite steg sen stannar. när jag ser att mannen är nervös, tar jag chansen och biter hans hand och kniven ramlar ner hans hand och han lossnar  greppet .och jag springer till min bror; snabbt tar min bror kniven . jag vet inte vad som hände efter min bror tar kniv. men när jag tittar efter ser jag att mannen ligger golvet och blöder.  min bror kommer snabbt fram och frågar om jag är okej och kram mig. sen vi går ut från köket, den stunden kommer polisbilen och två polis kommer och frågar vad som hänt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *