Fallet Marina Johansson

                Fallet Marina Johansson.

Jag lyssnade fallet Marina Johansson. Polisen misstänker mord och den misstänkta  är hennes ex sambo.

 28 Julia 2010 Marina och hennes lilla syster planerat att åka   wakeboard men marina kom inte. Senare den dagen  fick lillasyster  sms som skickas från Marins telefon sms säger att marina är på väga till Linköping men lilla syster raderade sms eftersom hon var arg, sen efter några minuter kom en till sms från marins telefon och säger “ jag älskar dig” med ett smeknamn som familjen kallar en av systrarna, I faktum finns marins telefon närheten i hennes bostad när sms skickas. Efter några dag försöker lilla syster att få tag i marina och frågar om marins vänner men ingen vet och lilla syster åkte till familj hem för hitta Marin, men ingen var där. Söndag ringade familjen polisen och lilla syster uppge förhöret, och polisen förhörde ex sambo också.

Polis mannen som förhörde ex sambo sa att han inte bete sig  någon som saknar någon. När polisen kom och sökte marins hus var  huset  städ och det var inte likt Marina. Samma dag när marina telefon skickade sms plockas pengar från hennes bankkort. polisen tar slutsätts om att marin är inte försvann frivillig.  När man förhörde ex sambo har han pengar och polisen misstänkte att det var han som ta ut pengarna i marins bankkort. Familjen hoppas att hitta marina i liv.

Marina och hennes ex sambo slutade men han bodde kvar  marins källaren tills han hittar annan bostad. polisen håller ex sambo som misstänkte och polisen börjar söka marina med polishundar men polisen hittar inget.  Marina har skrivit brev till ex sambo som säger att  hennes familj är orolig om hur han höjer rösten på henne framför familjen och publiken och att hon hatar honom.  

Ex sambo skulle fira hans födelsedag med Marina men när de kom tillbaka har de bråkat och var ovänner. Polisen tänker att ex sambo har dött marina hans födelsedagen. När en nära familj flyttar marins hus efter att år hittar de att marins säng är full av blod och men förstår inte hur polisen kunde missa detta. Polisen misstänker att marina blev dött i hennes säng.Polisen griper ex sambo som mord misstänkt. ex sambo fortsätter förneka och säger  sista natten han har sett marina sa hon till honom att hålla sig bort  från henne. Tingsrätten vågade inte besluta att marina är död utan att hitta  kroppen och man friar ex sambo. 2 år sedan söker man marins kropp och man hittade skuggan att stor paket som man har gömde kroppen. Man identifierar med tandkort och kroppen är marins kropp. Tillslut pekar allting ex sambo och när man hittar sms som skickade  och säger marina är död  och polisen tänker att han har använde någon för att döda marina och andra bevisar. och man dömer honom 16 år fängelse.

producent: Maria Hansson 

Jag tyckte dokumentären  var jätte bra och producent gjord jätte bra för att berätta den och hur allting hände. dokument  ska man höra hennes syster och mamma och polisen som jobbade marins fall och det var jätte lång fall, man blir chock när man hör att man har hittat hennes kropp 2 år senare. Man ska känna hur familj känd. jag hade hörde inte om detta fallet det var intressant att höra om den och hur ex sambo planer att allting men tillslut kom det ut. Och det bra att man hörde polisens perspektiv och familjens. Man blir lite rädd om när man lyssnar någon som blivit mördad men för mig blev jag inte så rädd.

Om jag skulle göra en dokument skulle jag vilja berätta något som hände som den här fallet eller händelse som har hände i ett land ex, 1991 inbördeskrig i Somalia den händelse var stor. Jag tycker när man berättar historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *