Dokumentär

                   Min Vän mördare

Jag lyssna på en dokumentär ” Min vän mördare”

Dokumentären handla mest om vänskap relation, om det är bra att vara vän med den som sitter i fängelse.

Henry bor i Usa och hamnar i ett fängelse för livstill, han har fått till gång med Facebook och ville adda Madde som vän. Även om hon ser honom som en kompis vet hon inte om hon vill lägga honom som vän. Folk omkring vill inte aceptera honom som vän.Vad som ska hände när han blir fängelsläpp nån gång ?

Madde har lära känner Henry enbart via brev eftersom han få tillgång med internet och sms. I Usa sitter två miljoner i fängelse det är den land som har flest intagna. I andra plats sitter en miljon i fängelse och i Sverige sitter det fem tusen i fängelse. Eftersom skraffen oftas långa där om fägelse blir vänner med varandra är väldigt vanlig. Henry har själv skriva om den skulden han känner och det brott han har gått, på sidan kan vi också hittar vilken var hans favorits låt.

Han var dömd för mord, och han ska fänglas till år 2099. Henry är adoptera han biologiska mamma blev gravid som tonåring, hon vill inte behålla barnet och adoptera bort honom. Han växter istället upp i en familj där dem försöker få barn utan att lyckas.När Henry var ett par år gammalt har han alltid käns att föräldrarna älskar han lille bror mer än honom.

I tidningar har Henry beskriva sig själv med tystlåtande person och få vänner. Medan han lillebror beskriv som sportik och blir älska av alla. Han är oftas hemma hos sin mormor och morfar som nästan var en extra pappa till Henry. Jenny var en bra vän till honom men det tog ett tog att känna honom “säger hon “

I Texas 2002, tre människor hittade mördare i Henrys hemstad. Spåren ledde till Henry eftersom ett vittne har sett hans bil ligger i brottnet tidig på morgonen efter morden och i en paperskog i universitet där han studera flera timmar bort från hemstaden har man hitta blodiga kläder med hans . Han erkänner morden, I Texas har man dödskraft. Efter Henry har fått sitt skraft i 99 år och livstid.

Att blir intagen innebär att hela värden vände sig mot dig. Det spelar ingen roll hur mycket man ångra sig, inget ursikten för ingen kommer förstå dig ändå !

Henry berätta om han förändrigar ur livet. Det käns alltid kontigt för Henry att hamnar i en situation där han aldrig varit innan , han vill inte börjar gråta eftersom folk kunde tror att han tycker synd om sig själv. Reporten tycker han vissa väldig lite ånge.

 

Domen har fallit, säger Henrys advokat att dem var nöjda med utgången tillfälle. Åklargare vill framför allt att Henry ska få dödskraft, men det ska han inte få.

 

Henry blir glad för folk bryr sig om honom, brevvännen har gör så att Henry och andra kan lära känna varandra. Han vill tacksamma för dem och känner sig att någon fortfarande förstår honom oavsett vad man ens har gjort.

Författaren och redaktören vinklat händelse på det sätt att dem berätta om Henry vardag. Hur det har påverkat honom, Och vem är Henry egentligen, hur var han för person och hans vänskap relation.

 

Jag tycker om den dokumentär eftersom det visar hur Henry agerande på olika sätt, och för att dokumentär berättar också om vänskap relation för dem som sitter i fängelse att dem blir vänner väldigt fort och förstå varandra. Jenny är en bra vän till honom och alltid lyssna på vad tänker.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *