Hemmagjord bil över 300Km/h?

 

Kan en risig gammal bil slå en ny och fräsch Lamborghini?

Kan en gammal hemmagjord bil komma upp till 300Km/H?

Vilken är den snabbaste bilen egentligen?

Bilar är ett utlopp för att människor ska komma över saker och klara tiden

Jag har sett en serie vid namn Fastest car som handlar om fyra bilar i varje avsnitt som racar. Antingen har dom köpt en super bil men dom flesta har en gammal och risig bil och gör om den och trimmar den jätte snabb vilket kallas att man gör den till en (sleeper) i det sista avsnittet tävlar finalisterna i dom andra avsnitten.

 

Fångsten är att en av de fyra är en internationellt erkänd superbil en Lamborghini Aventador, en Ford GT40, medan de andra är ”sleepers”, soppa upp versioner av bilar som normalt knappt skulle göra det till parkeringsplatsen på ett racetrack , mycket mindre är huvudhändelsen en Monte Carlo eller en Chevy Pickup, till och med en minivan dyker upp i det första avsnittet. Dom håller mycket på att göra om sina bilar, trimma dom, byta delar och meka lite. Dom bryr sig inte så mycket om styling, den kan va helt rostig men ändå gå över 300Km/H. Det är coolt att se hur dom lyckas med sina drömmar. Mina favoritavsnitt är ett och sex för där är två personer varav en är rullstolsbunden och trodde aldrig han skulle kunna uppleva sin dröm om att köra bil men han fick den drömmen verklig. Den andra killen, han i avsnitt sex tävlar för hans brorsa som gått bort för det var hans dröm så han gör honoms dröm verklig.  Dom visar först hur dom byggt och vad dom använt sig av och sen tävlar dom.

 

Så kort sagt är detta en bra serie för dig som kan och gillar bilar, då skulle jag definitivt rekommendera den. Från mig får denna 10/10 och är den bästa bil serie/film jag sett.  Jämfört med andra bil serier och sånt är denna mer detaljerad och har lite mer känslor i skulle jag säga. Dom är ganska tävlingsinriktade och det är roligt att dom även berättar vad dom använder sig av och hur dom gjorde allt och varför. Dom visar också hur dom förbereder sig innan start och se dom så självsäkra och även höra deras historia bakom bilen.

 

Syftet med serien är att oavsett om man har en helt sprillans ny Lamborghini eller en gammal och hemmagjord Ford så har man lika stor chans att vinna.  Jag själv gillar att dom har en anledning till att tävla och en historia bakom sin bil och varför dom gjorde den just så som den är.

 

Denna serie är inspelad i Kalifornien och finalen spelas i El Mirage Lake.

 

Av:Alexander Jarlegren Lyckeskolan 8:2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *