Avicii True Stories

På sociala medier verkar allt perfekt och alla stora artister verkar leva drömmen, men är allt verkligen så bra? I dokumentären “Avicii true stories” får man följa Tim  “Avicii” Bergling och hans resa genom karriären. Tim beslutar sig år 2016 att ta en paus från turnéerna och i denna dokumentär får vi veta anledningen.

Som de flesta antagligen vet så dog Tim Bergling den 20 april 2018 och detta skakade hela världen. Jag kände att jag behövde se denna dokumentär för att få en inblick i hur det verkligen var att vara Avicii. Det blev väldigt känslosamt många scener där man fick se hur dåligt Tim faktiskt mådde och hur hans psykiska hälsa gick upp och ner och vissa stunder kunde jag inte hålla tillbaka tårarna.

Aviciis turneer, ångesten, en manager som tvingar honom att fortsätta mot hans vilja, allt detta får vi se i dokumentären.

Dokumentären visar allt från när Tim gjorde sin första låt till hans sista spelning. Man får se mycket intervjuer och klipp på Tims manager, vänner, familj med mera.

Hur blir man offentlig och känd och hur går det till före spelningar?

Just detta får vi se i Aviciis dokumentär.

Vi får se klipp från hans spelningar men också videor från när han är hemma och inte är på turnéer. Jag tyckte det var väldigt intressant att höra Tims åsikter om att vara känd, det var även spännande att se hur hans manager Arash byggde upp hans karriär och hjälpte honom.

Man fick verkligen en inblick i hur Tim var som person och det hela blev mycket känslosammare när man visste att han inte längre finns med oss.

 

Dokumentären visar att livet inte alltid är som det ser ut på sociala medier och att bara för att man är känd så måste man inte må bra. Jag tror det kan vara lärorikt att se den och man får en tankeställare.

Dokumentären släpptes den 26 oktober 2017 och är regisserad och producerad av Levan Tsikurishvili. Riktigt många artister var delaktiga i denna dokumentär bland annat David Guetta, Nile Rodgers, Chris Martin och Wyclef Jean.

Denna dokumentär var jämfört med de andra jag sett väldigt intressant och den blev aldrig långtråkig. Just eftersom att i princip allt Avicii gör är att turnera och skriva låtar så har han inte mycket tid hemma och det hände alltid någonting i hans vardag.

På en skala mellan 1-5 skulle jag ge den en stark 4. Absolut en av de bästa dokumentärerna jag sett hittills och den mest känslosamma. Det enda jag skulle vilja se mer av är hans liv när han inte jobbar och få se mer av hans liv utanför kulisserna.

Annars var den väldigt bra och jag skulle helt klart rekommendera er att se den.

Stella Isaksson Ahlström 8:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *