Insidious The Last Key

Filmen handlar om parapsykologen Dr. Elise Rainier. Elise jobbar med att undersöka paranormala fenomen och står nu inför sitt värsta och mest personliga fall någonsin, när hon blir hemsökt i sitt gamla barndomshem.

Filmen hade biopremiär den 5/1 2018 i Sverige och regisseras av Adam Robitel. Filmen tillhör genren mysterium/thriller.

Själv tyckte jag inte att det var den läskigaste av de fyra Insidious filmerna. Jag tycker att regissören hade kunnat göra demonen i filmen mer psykiskt läskig som i den första eller tredje Insidious filmen. I den första filmen är demonen läskigare eftersom den är mer barnslig, det låter kanske konstigt, men det blir läskigt för att den kommer från ingenstans och huvudpersonerna bevittnar olika paranormala aktiviteter. Demonen i den första filmen vill åt barnet i familjen och till en början så faller barnet eller Dalton som han kallas i filmen i koma. Han ligger i koma i tre månader. Sedan säger Daltons yngre bror till sina föräldrar att han inte gillar när Dalton smyger omkring på nätterna. Alltså är demonen väldigt mystisk och liknar den som är med i The Conjuring, där någon familjemedlem blir besatt. Eller så hade demonen i denna film kunnat vara mer lik demonen i den tredje filmen. Där den har en längre relation till pappan i familjen eftersom den har hemsökt honom sedan han var ett liten. Den är mer mystisk och vill verkligen huvudpersonerna ont, den gör även saker man inte förväntar sig till skillnad från demonen i denna film som mer beter sig som ett djur. Men jag tycker dock inte att filmen är lika rörig eller förvirrande som några av de andra filmerna där de åker tillbaka i tiden och utför handlingar som egentligen görs i någon av de andra filmerna, för att sedan åka tillbaka till nutiden, till den huvudsakliga storyn i filmen.

Jag tycker inte att filmen var jättebra men om man gillar insidious filmerna skulle jag ändå säga att man borde se den för att veta vad som händer med huvudpersonen, som dessutom är med i de andra filmerna. Jag skulle rekommendera att se de tre andra insidious filmerna, för att förstå vad som händer och vad filmerna handlar om, innan man ser denna.

Jag tycker också att regissören gjort ett bra jobb med att få denna film att hänga ihop med de andra filmerna på ett ganska simpelt sätt.

Av mig får den 2 av 5 stjärnor.

Calle Marmander 8:2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *