Den sanna historien om Avicii

Den tjugonde April nåddes världen av den tragiska nyheten om Aviciis bortgång. Han hade en fantastisk karriär med många världshits. Det är inte alltid så bra som det ser ut och detta ser man i Aviciis dokumentär “True Stories”.

Tim Bergling eller Avicii som han är känd för, är en av världens mest kända DJs. År 2016 meddelade han att han skulle sluta turnera men att han skulle fortsätta med musiken. I december 2016 avslutade Avicii samarbetet mellan honom och sin manager Arash Pournouri.

 

Aviciis dokumentär True stories släpptes i Sverige i slutet av 2017, då hade det drygt gått ett år sedan Avicii slutade med att turnera och det var på grund av hälsoskäl.

True stories handlar om Tims karriär och hur hans liv var under åren innan han blev känd och så vidare. Vid många tillfällen i filmen säger Tim att han måste sluta med musiken och ta ledigt eftersom att hans både fysiska och psykiska hälsa var så pass dålig, men han fortsätter med musiken.  

En stor faktor till att han mådde så som han mådde var att han led av bukspottkörtelinflammation. Det är en inflammation i bukspottkörteln som oftast kommer om man dricker mycket alkohol väldigt ofta. Tim led också av symtom från till exempel magknip.

 

Jag tycker denna dokumentären är jättebra, man blev väldigt tagen eftersom man trodde att han mådde bra när han turnerade. Men egentligen så mådde han inte alls bra och hade väldigt mycket ångest inför varje spelning. Så för att dämpa ångesten innan varje spelning så drack han alkohol, vilket inte var bra eftersom det gav en negativ effekt på hans sjukdom, men han tänkte bara att alla andra DJ:s klarar ju det så då borde jag också det.

 

När hans sjukdom var som värst så fortsatte han att turnera, han gick på starka mediciner för att inte få ont. Ibland tog han en paus i hans karriär i några månader och då fick man se hur bra han mådde utan att turnera och få så mycket press på sig, men sedan började han igen. Alla lyssnade på Avicii men ingen lyssnade på Tim Bergling.

Tim Bergling gick bort fredagen den 20 april 2018, han hittades död i ett hotellrum i staden Muskat i Oman. Det känns som att dokumentären var ett avslut. Han ville att folk skulle förstå hur han egentligen tyckte och kände, och hur han mådde när han turnerade och så vidare.

Nu efter hans bortgång har det pratats väldigt mycket på sociala medier om att alla inte mår så bra som det ser ut. Detta har nu tagits mer på allvar för nu vet man hur det kan gå om man inte lyssnar på kroppen och bara fortsätter jobba.

 

Jag kan inte säga att det är positivt men det är något bra i det eftersom nu har fler människor börjat förstå att alla mår inte bra bara för att du själv gör det, och de som mår dåligt förstår att det inte bara är de som mår så.

Denna dokumentären får 5/5 poäng av mig eftersom den var så pass bra och man blev väldigt tagen, den var också väldigt känslosam, så jag tycker att alla som inte har sett denna ska se den.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *