Filmen alla pratade om

Bakgrund:

Filmen Solsidan är en svensk komedifilm som är baserad på tv- serien. 1 December 2017 släpptes Solsidan filmen. Det har varit en väldigt omtalad film och många var spända på att se den. Regissörerna till filmen är bröderna Felix och Måns Herngren. Solsidan som tidigare har funnits i serier där familjerna bor i Saltsjöbaden har nu gjorts i en film. Det finns 5 stycken säsonger som har varit väldigt omtyckta. Det första avsnittet släpptes i Januari 2010. December 2015 sändes det sista avsnittet.

Handling:

Solsidan som var årets bästa svenska komedi film. När man ser filmen får man del av mycket skratt och även lite sorg. Filmen är baserad på Annas och Alexs skilsmässa. Filmen inleds med att de berättar om sin skilsmässa för deras vänner Mickan och Fredde som blir förskräckta.

Fredde får även problem med sin pappa som kommer dit ovälkommen och sin son Viktor som är väldigt envis och rebellisk. Även om Mickan och Fredde är väldigt rika finns det folk som lever i ännu mer överklass. Mickan vill passa in i Torekov där de fina folket är vilket inte går som planerat. Anett och Ove vill bli gravida men klarar inte av det själva vilket leder till konflikter.

De tre paren som filmen handlar om är väldig olika. Mickan och Fredde som är den rika och finare familjen. Anna och Alex är medelklass människor som har det väldigt kämpigt och dåligt självförtroende. Anett och Ove är underklass och väldigt snåla. Solsidan är en film som många kan känna igen sig i och därmed kan ta del av.

Karaktärer/ skådespelare:

Anna – Mia Skäringer

Alex- Felix Herngren

Mickan- Josephine Bornebusch

Fredde- Johan Rheborg

Anette- Malin Cederblad

Ove- Henrik Dorsin

David (Annas kille)- Henrik Schyffert

Mauritz (Freddes pappa)- Sven Wollter

Bella (Alex tjej)- Frida Hallgren

Jämförelser:

Solsidan filmen är en film som många kan relatera till vilket gör att den är väldigt omtyckt. Till skillnad från serien kommer det in mer karaktärer tex. Freddes pappa som inte har varit med något i serien. I serien har man fått se mycket av Alex mamma som har dött, medans i filmen kommer det in nya skådespelare. Detta gör att filmen blir mer händelserik. Alla roller är de samma i filmen som i serien och de bor även i samma hus. Filmen är som en fortsättning på serien, därför underlättar det om man har sett serien innan man ser filmen. Det gör att alla bitar faller på plats och man hänger med mer i filmen.

Omdöme:

Jag tycker att filmen är väldigt rolig, den får en lätt till skratt men ändå lite irritation. Skådespelarna och teamet har jobbat tillsammans i många år. Det märker man på hur mycket de går in i sina roller, vilket förstärker känslan som tittare. Alla är väldigt duktiga skådespelare som gör att man tar del av filmen på ett annat sätt.

Avslutning:

Denna filmen är absolut en sevärd film då den ger lätt till skratt. Den får även många att tänka till hur de är som personer och hur de har det i sin vardag. Filmen innehåller både komedi, sorg, kärlek och drama. Vid de sorgliga tillfällena är det även del av komedi inblandat. Enligt mig är filmen bättre än serien och en perfekt film att titta på med både familj och vänner, då den passar alla åldrar.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *