Det började på en helg och slutade i världssuccé

Det jag har valt att recensera om en spelserie som heter Tomb Raider. Tomb Raider är ett spel som endast 6 killar skapade på ca 3 års tid, dom började skapa spelar år 1993 och spelet släpptes år 1996.

Core Design är ett företag som skapades år 1988 men blev känt genom Tomb Raider år 1996. Företaget Eidos Interactive köpte företaget Core Design år 1996. Företagets tillgångar såldes till Rebellion Developments år 2006.

Tomb Raider handlar om en äventyrare som heter Lara Croft och är en av de mest kända kvinnliga spelkaraktärerna i världen. Tomb Raider spelen har inget samband mellan varandra men spelen har på sätt och vis samma handling. Varje spel handlar om att Lara hittar ett äventyr som hennes döda pappa inte hann avsluta. Det som alltid är olika i varje spel är äventyret för att det är något nytt varje gång. Hon brukar alltid få resa runt till andra länder och gå in i t.ex grottor eller tempel, överallt i spelet finns också ledtrådar.

I varje spel är det också en typ av arme som är ute efter samma sak som Lara, hon måste dit före dom och göra så att dom inte får tag på de dom letar efter. I spelen är det nästan alltid en viss övernaturlig kraft av något slag, den kraften kan förstöra världen och därför måste Lara dit innan någon annan kommer dit.

Det finns inte bara spel utan under tiden så gjorde man tre filmer, filmerna kom ut 2001, 2003 och 2018. I de två första filmerna var det Angelina Jolie som spelade Lara Croft, i den senaste filmen så är det en svensk skådespelerska som heter Alicia Vikander. Den senaste filmen har fått väldigt mycket kritik om att Alicia som spelade Lara, inte hade tillräcklig kvinnlig kropp. Men den också fått väldigt mycket positiv kritik också t.ex att i början i filmen har hon dåligt med pengar och kämpar för att få det bra och det kan dom flesta relatera till

Jag tycker att spelen är bättre och roligare än filmerna eftersom att då får jag styra själv och det är mycket mer spännande eftersom det händer alltid något du inte är beredd på, i filmerna fattar man lite vad som ska hända enligt mig.

Först skulle Lara Croft vara en sydamerikansk tjej som hade varit uppväxt i militären, hon skulle heta Lara Cruz och vara mycket mer argsint men dom ändrade sig och ville ha en engelsk kvinna istället. Dom ville att hon skulle heta Lara men visste inte vilket efternamn som passade bra, sen träffade dom den riktiga Lara Croft och gillade namnet så mycket så att dom namngav sin hjälte till det.

Hon är en av de bäst säljande kvinnliga hjältinnorna inom spel i världen.

Mina åsikter om spelen är att dom är väldigt roliga och spännande. Jag tycker att om man är intresserad av mysterier och spänning och har tålamod så skulle man älska detta spelet så jag rekommenderar verkligen det.

/Linnea Olsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *