Beroende

Vad är det som orsakar heroinberoende? Det låter som en självklar fråga, majoriteten skulle svara “Heroin orsakar heroinberoende” efter ungefär tjugo dagar av att man har använt heroin skulle din kropp fysiskt kräva det.

Det var ett experiment på råttor, där en råtta var placerad i en bur med två vattenbehållare, en av vattenbehållare var drogat och en var med vanligt vatten. De råttor som blev utsatta till detta experiment tog de vattnet som var drogat istället för det rena, och fortsätter tills den dör av en överdos.

Professor Alexander insåg att dessa råttorna var helt ensamma inom burarna, han byggde “Rat Park” som hade allt en råtta skulle behöva. Mat andra råttor att leka med. Det fascinerande saken om detta var att majoriteten av råttor drack utav det vanliga vattnet, men om de skulle dricka från det drogade skulle de inte fortsätta eller dö av en överdos.

Det har varit ett liknande experiment fast på människor som är vietnamkriget där 20% av US soldater blev beroende av heroin under detta kriget.

Det amerikanska folket trodde säkert efter kriget att gatorna skulle vara fulla med missbrukare eftersom de blev beroende under kriget.

Men ungefär 95% av soldater slutade när de väl kom hem till sin familj, utan att gå till rehab eller någon psykiater.

Jag tycker att man ska få tillbaka de utsatta in i samhället, vi har på ett sätt tryckt ut dem från det.

Enligt mig, ska man använda skattepengar på dessa personer för att först få tillbaka dem in i samhälle. Genom att få in dem in i samhället igen kan de få jobb som en slags distraktion från deras beroende, så de får en andra chans på att få leva ett normalt liv

Jag tror att de skattepengarna man skulle ha använt för att få dem tillbaka in i samhället, skulle de utsatta jobba tillbaka.

Dessutom skulle detta kosta mindre än att när de väl får en överdos, åker in på akuten. Där det används både medicin och resurser för att hålla dem vid liv. Sjukhusets kostnader skulle kunna sjunka om detta skulle förändras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *